Gebroeders Geels pakken de winst

Keizercompetitie ronde 5

Vrijdag 25 september 2009 - Het was vrijdag weer gezellig druk in de voormalige Jan Ligthart school, in de volksmand al ‘Het denksportcentrum van IJmuiden’ genoemd. De aanwezige dammers en schakers deden er alles aan om het hun tegenstand(st)er zo moeilijk mogelijk te maken.
Dirk Geels kwam met zwart een licht stuk voor te staan tegen Peter Duijn. Uiteindelijk kon wit de zwarte opmars niet meer stuiten en gaf hij op. Zijn broer Wim Geels stond na de opening ook wat beter tegen Peter Stekelenburg. Ook Wim zag winstkansen die hij kon verzilveren, zodat hij zijn tweede winstpartij van dit seizoen kon noteren.


Dirk en Wim Geels

Andries Kouthoofd kon het niet bolwerken tegen Kees Giesberts, misschien komt dit door het stappenplan waar Kees momenteel mee bezig is? De stukken van Egbert Mulder werden langzaam in het nauw gedreven door Peter Hamersma die na het einde van de partij weer een iets hogere plek op de ranglijst in beslag neemt.
Verdienstelijke remises waren er voor Guido de Waal (groep drie) tegen zijn ‘leraar’ Andries Visser(groep een) en voor Dick Wijker tegen Sebastiaan van Westerop. Ingmar Visser raakte wat materiaal kwijt aan zijn opponente Colleen Otten, die dit niet meer teruggaf en de winst bij kon schrijven.
André Kunst weet weer wat winnen is, dit ten kostte van de toch steeds sterker wordende Özden Tuna. Gregory van den Ende moest het met wit afleggen tegen de sterkere Jan Jansen, die langzaam maar zeker de witten kon onderdrukken en zo de overwinning naar zich toe trok.
Ook Tom Noordzij was met zwart niet opgewassen tegen de sterkere Willem de Ruig, maar al doende leert men, en als het huiswerk gewoon gemaakt en begrepen wordt, kan het alleen maar beter gaan de volgende keren.
René Koens moest het opnemen tegen Sjef Rosier. Meestal gaat de strijd tussen hen gelijk op, alleen had René in het middenspel een stuk meer op het bord staan dan Sjef en zo kon ook hier een punt bij worden geschreven.

Patrick de Koning