Korte metten bij schaakclub Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 8

Vrijdag 16 oktober 2009 - Afgelopen vrijdag werden er twaalf partijen schaak gespeeld in het Jan Ligthart gebouw en de eerste uitslagen werden snel genoteerd.
Sebastiaan van Westerop had geen enkele moeite met Tom Noordzij, tegen beter weten in spartelde Tom nog wat tegen maar het was snel afgelopen.
Zo ook bij de partij van Wim Geels tegen Johan van Velthuijsen. Johan liet zich compleet overrompelen door het agressieve spel van Wim en werd van het bord geveegd.
Idem dito bij Peter Stekelenburg met wit tegen Kees Giesberts. Volgens Kees speelde hij een waardeloze partij, volgens Peter was de partij goed en was hij gewoon de beste.


Peter Stekelenburg versloeg Kees Giesberts

Andries Kouthoofd hield de omstanders in spanning met zijn partij tegen Piet Lanser. Een paardvork die niet geslagen kon worden en schaak gaf met keuze dame of toren eraf werd door hem niet gezien. Gelukkig voor hem door Piet ook niet en Andries kreeg een nieuwe kans en alsnog ging de dame van Piet eraf en daarmee einde partij.
Willem de Ruig stond al snel een stuk voor tegen Peter Groeneweg en wist dat voordeel tot het eindspel vast te houden en de partij te winnen.
Paul Koper was wel erg voorzichtig in zijn spel tegen Peter Duin. Hoewel Peter een naam heeft hoog te houden als het om schaaktrucjes gaat, had Paul met twee vrijpionnen geen remise mogen accepteren maar voor de overwinning moeten gaan.
Leerling tegen leraar, dat was de partij van Gregory van den Ende tegen Andries Visser. Gregory, jarenlang les gehad bij de jeugd van Andries op donderdagmiddag en nu doorgestroomd naar de vrijdagavond, gaf goed partij en kwam een pion voor te staan. Helaas pakte de lange rokade van wit verkeerd uit en wist Andries de partij eenvoudig te winnen.
Het was hard werken voor Guido de Waal in zijn partij tegen Ozden Tuna. Ozden kwam zeer snel met twee paarden en loper de koning van Guido belagen, die met zeer veel moeite en ten koste van materiaal uit deze situatie wist te komen maar alsnog de partij verloor.
Ignmar Visser en Andre Kunst hielden het met bijna alle stukken nog op het bord op een snelle remise.

Louw Post