Uitersten bij schaakklub Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 16

Vrijdag 11 december 2009 - Van vechtschaak tot een lange en erg korte partij, mazzelpartij en bloedeloze remises, alles was aanwezig afgelopen vrijdagavond in de interne competitie.
De kortste partij was van Peter Duin tegen Piet Lanser, al na dertien zetten kon Piet de klok stilzetten. Hij had geen schijn van kans tegen een ontketende Peter Duin. De langste partij was van G.v.L. tegen Jaap Beekhuis. Jaap kwam een pion voor te staan, maar werd in het eindspel overlopen.
Zowel Dick Wijker als Willem Ruig houden niet van dames, die gingen gelijk van het bord. Dick kwam een pionnetje voor te staan, maar blunderde die in het eindspel weg dus remise. Tom Noordzij zag met wit ruim van tevoren zijn nederlaag aankomen tegen een agressief spelende Sjef Rosier. Eerst één stuk achter, even later nog een stuk weg, dan weet je de uitslag. Egbert Mulder stond al vrij snel een stuk voor tegen Kees Giesberts en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Rustig werd het overwicht in een overwinning omgezet.
Patrick de Koning zwijnde deze avond met wit tegen Gregory van den Ende en haalde het volle punt binnen. Gregory gaf te vroeg op terwijl er een zekere remise aan zat te komen. Louw Post en Paul Koper deden aan synchroonschaken met de Italiaanse opening. Beiden namen geen risicos. Het werd een beetje duffe partij, die dan ook terecht in een remise eindigde. Ingmar Visser met wit tegen vader Andries was een snelle remise. Ze wilden het elkaar niet te lastig maken deze avond.

Louw Post