Strijd om kampioenschap bij Kijk Uit nog open

Keizercompetitie ronde 33

Vrijdag 14 mei 2010 - Met nog twee ronden te gaan zijn alleen Colleen Otten en André Kunst nog over in de race voor voor het kampioenschap. Colleen moest wat van haar voorsprong tegen André inleveren, met zwart kwam zij tegen Ingmar Visser niet verder dan remise. André daarentegen draaide Peters Hamersma een loer door hem in de slotfase mat te zetten..
De mooiste partij van de avond werd gespeeld tussen Jan Jansen en Sebastiaan van Westerop. Jan rafelde met een paar spectaculaire offers de koningsstelling van Sebastiaan uit elkaar.


Jan Jansen speelde de mooiste partij van de avond

Jan Geus had het maar moeilijk met Paul Koper. Het leek een snelle overwinning te worden voor Jan, maar door taai verdedigingswerk van Paul duurde het toch en uurtje of drie.
Tussen Andries Visser en Sjef Rosier ging het wat sneller. Na een uurtje spel had Sjef geen zetten meer en gaf op.
Gregory van den Ende beleefde een nachtmerrie op het bord. Ondanks een snelle winst van een toren, moest hij toezien hoe Dirk Geels de regie overnam en de winst binnenhaalde.
Rick Mulder versloeg na een gelijkopgaande strijd Johan van Velthuijsen. Louw Post speelde voorzichtig tegen Kees Giesberts, maar het was wel genoeg voor winst en René Koens kon na afloop opgelucht ademhalen, hij had Peter Groenenweg verslagen.

Andries Visser