Kijk Uit met moeite langs Magnus

Kijk Uit 1 - Magnus / A.P. 1    5 - 3

Vrijdag 11 december 2009 - Ondanks het grote ratingverschil van bijna 300 Elopunten tussen beide teams heeft Kijk Uit met moeite kunnen winnen van Magnus uit Schagen. Het eerste team van Kijk Uit was enigszins verzwakt door de afwezigheid van Sinclair Koelemij maar dat mocht geen excuus zijn want de tegenstander was zelfs met vier invallers komen opdagen.
Jan Jansen die inviel voor Sinclair aan het laatste bord scoorde het eerste halve punt. Colleen Otten haalde het tweede halve punt binnen. Nonchalant spel van Colleen zorgde ervoor dat het aanvankelijk gewonnen eindspel verzandde in vastgelopen pionnen waar niet meer door te komen was. Aan bord vier overspeelde André Kunst zijn tegenstander. Na het weigeren van een stukoffer zakte de vijandelijke stelling in elkaar waarna zijn tegenstander onmiddellijk opgaf. Arent van Nieukerken offerde ook een stuk dat wel werd aangenomen. De gehoopte aanval liep echter dood. In een stelling met wederzijdse kansen maakte Arent echter een blunder die hem de partij kostte.
Hiermee was de stand weer gelijk getrokken. Sebastiaan van Westerop gooide wat al te wild zijn pionnen naar voren. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek hij zonder compensatie twee pionnen achter te staan. Door taai verdedigen wist hij de partij toch nog naar remise te schuiven. Tussenstand 2˝ - 2˝. De avond was intussen al ver gevorderd maar ondanks het grote krachtsverschil was de winst nog steeds niet in zicht.


Sebastiaan van Westerop (rode trui) en Peter Hamersma (blauwe trui)

Peter van Nieuwenhuizen stond een pion voor en toen zijn tegenstander een kleine combinatie over het hoofd zag won Peter groot materiaal en de partij. Tussenstand 3˝ - 2˝. Toch was de winst nog niet zeker want Peter Hamersma stond een stuk achter met wat vage kansen.
Jaap Kramer had echter een prima stelling opgebouwd en wist met fijn combinatiespel materiaal te winnen waarna hij het winnende punt kon bijschrijven. De tegenstander van Peter Hamersma had zijn materiële voorsprong teniet gedaan door het stuk terug te offeren maar kreeg er weinig voor terug. Omdat de wedstrijd al beslist was werd tot remise besloten.

Gedetailleerde uitslagen

Kijk Uit 1 (1923)   -   Magnus / A.P. 1   (1647)     5 - 3
Colleen Otten (2080) - Marcel Scholten (1543) ˝ - ˝
Arent van Nieukerken (2060) - Wim Smit (1793) 0 - 1
Peter van Nieuwenhuizen (1966) - Aart Strik (1759) 1 - 0
André Kunst (1950) - Niels de Haan (1676) 1 - 0
Peter Hamersma (1871) - Jos Hendriks (1775) ˝ - ˝
Sebastiaan van Westerop   (1905) - Jan-Pjotr Komen (1543) ˝ - ˝
Jaap Kramer (1908) - Ronald Steenwijk (1519) 1 - 0
Jan Jansen (1647) - Joe Kok (1575) ˝ - ˝

André Kunst