Dick Wijker haalt uit

Keizercompetitie ronde 2

Vrijdag 2 september 2010 - De vakanties zijn achter de rug een ieder weer uitgerust en scherp van geest, klaar voor weer een leuke schaakavond bij Kijk Uit. Na een voorzichtige start in de eerste ronde met remise, ging Wim Geels er in de tweede ronde tegen Peter Stekelenburg fel tegen aan en wist met een mooie mat de partij te winnen.


Peter Stekelenburg (links) feliciteert Wim Geels met zijn fraaie overwinning

Daar kon broer Dirk Geels nog wat van leren. Tegen Dick Wijker kwam hij niet goed uit de opening en moest op de elfde zet al zijn dame inleveren. Verder spelen was zinloos en Dirk gaf op. Egbert Mulder, met zwart tegen Rick Mulder, geen familie, dacht dat hij met veel agressie in zijn spel wel even over Rick heen zou wandelen. Rick liet hem rustig in de fuik lopen en sloeg genadeloos toe.
Sinclair Koelemij, met wit tegen Andries Visser, liet Andries geloven dat hij met zwart er halverwege beter voor stond maar bouwde ondertussen aan een aanval die Andries verraste en niet kon pareren. Gregory van den Ende gaat weer hoog scoren dit jaar. Nu was Özden Tuna het slachtoffer van zijn toenemende schaakkunst. Een plaats bij de top vijf ligt voor hem in het verschiet.
René Koens had het geluk dat Peter Groeneweg in een gulle bui was, hij leverde zijn dame en daarmee de partij in. René blij naar huis. Barry Broek speelde een gedegen partij met zwart tegen Louw Post, die er met het nodige geluk nog een half puntje uit sleepte.

Louw Post