Veel strijd bij de senioren en jeugd

Keizercompetitie ronde 3

Vrijdag 10 september 2010 - In de derde speelronde bij de senioren heeft Colleen Otten laten zien dat zij ook dit seizoen titelkandidate nummer een is. Sinclair Koelemij werd het derde slachtoffer op rij.
Gregory van den Ende kon niet volgen, hij moest tegen Jan Geus zijn eerste nederlaag incasseren. Özden Tuna heeft betere tijden op het schaakbord gekend. Al in de opening blunderde hij een stuk weg tegen Guido van Leen. En ook de Vissers beleven benauwde tijden op de borden, voor de tweede week op rij gingen ze naar huis met lege handen. Guido de Waal behaalde een knappe overwinning op Ingmar, terwijl Andries een pion weg blunderde tegen Andre Kunst, en daarna een verloren partij speelde. Peter Hamersma versloeg Jan Jansen, hij werd door de ‘Hamersma’ variant in de Aljechin opening verrast. Jan probeerde nog van alles maar Peter had de zetten voor het uitzoeken.
Voor de kersverse jeugdspelers bij de senioren verliep de avond wisselend. Mark Scholten won van Piet Lanser, terwijl Barry Broek zijn meerdere moest erkennen in Sjef Rosier.


Oud-jeugdkampioen Ingmar Visser verloor van jeugdkampioen Guido de Waal

Bij de jeugd op donderdag is de spanning aan de top te snijden. Koploper Marco Wellinga verloor van Thomas Otte. Thomas kreeg met een knappe aanval zoveel open lijnen dat het voor Marco dweilen met de kraan open was. Levi Denneboom nam de leiderspositie over van Marco door van Mark Scholten te winnen. Barry Broek en Boy Wu speelden een onderhoudende partij waarin Boy met een gepromoveerde pion Barry de punten afhandig maakte. Michiel van de Valk baarde opzien met een knappe overwinning op Ben Eppink.
 

Andries Visser