Het schaakseizoen bij Kijk Uit is begonnen

Keizercompetitie ronde 2

Vrijdag 2 september 2011 - Na twee speelronden heeft André Kunst als enige de volle buit binnengehaald. In zijn partij tegen Sebastiaan van Westerop begon hij maar moeizaam. André moest al snel een kwaliteit geven om een aanval te stuiten, maar nadat Sebastiaan lang had gerokeerd, kreeg André een prima aanval op de koning en haalde de winst binnen.
Patrick de Koning wist met zijn onorthodoxe schaakstijl een half punt te behalen tegen Jan Jansen..Jan leek de hele partij beter te staan maar de oplossing vinden, was zoeken naar een naald in een hooiberg.


Louw Post behaalde het volle punt

Ook Peter Hamersma bouwde tegen Ingmar Visser een betere stelling op, wat hem twee pionnen opleverde. Maar Ingmar, een geducht eindspelspecialist, wist in een lopereindspel Peter knap op remise te houden.
Sinclair Koelemij en Andries Visser kwamen ook remise overeen. Andries had een kwaliteit gegeven om Sinclair van de winst te houden. Het toren loper eindspel was in een gierende tijdnood niet meer te winnen.
Louw Post behaalde wel het volle punt. In zijn partij tegen Peter Groenenweg speelde hij een toren loper eindspel mooi naar de winst. Jeugdkampioen Barry Broek leed schipbreuk tegen Wim Geels. Barry moest zijn dame geven om niet mat te gaan. Daarna was de partij gelopen.
Egbert Mulder en Paul Koper zagen er na een paar uur schaken geen heil meer in en besloten op een betrekkelijk vol bord tot remise. René Koens profiteerde optimaal van een foutje van Rick Mulder, terwijl Johan van Velthuijsen het niet kon bolwerken tegen Kees Giesberts, maar had naar eigen zeggen 'lekker geschaakt".

Andries Visser