Kijk Uit 2 komt een puntje tekort

De Wijker Toren 3 - Kijk Uit 2    4½ - 3½

Donderdag 23 februari 2012 - Donderdag moest het gebeuren voor het tweede team van Kijk Uit, de Wijker Toren 3, de koploper in de poule was onze tegenstander. Bij winst zouden we vol in de race komen om het kampioenschap.
De Wijker Toren speelt tegenwoordig in een dienstencentrum, niet de meest opwekkende omgeving en met als toegift nog een groepje hangjongeren voor de deur, en die waren niet echt stil.
Paul Koper kwam in een niemandsland met zijn koning, die werd daar snel opgepakt. Later in de analyse bleek Paul een gouden voortzetting te hebben gemist.
Bij Sjef Rosier spelend met wit tegen het Marshall gambiet, leek zijn tegenstander zich te hebben vergist want Sjef kwam een stuk voor. Maar bij een volgende blik op zijn bord stond de f-lijn wagenwijd open en kwamen de vijandelijke stukken vrolijk binnen gemarcheerd.
Barry Broek, in zijn debuut voor het tweede, verloor een kwaliteit maar hield zich vervolgens staande mede door een ijzersterke loper en behaalde een verdiend halfje.
Andries Visser speelde de anti-Marshall, dit pakte goed uit.
Ingmar Visser kwam goed uit de opening, maar zag de partij door zijn vingers glippen.
Jan Jansen bezig met een uitstekend seizoen, had een groot aantal pionnen meer, en nadat de dames waren afgeruild. konden we een puntje bijschrijven.
Ook Gregory van den Ende, een snel rijzende schaakster, kwam in een gewonnen eindspel terecht..
Dus moest het bij Dick Wijker gebeuren. Helaas Dick kwam niet echt in de partij, een nederlaag werd zijn deel.

Andries Visser