De schaakcompetitie is weer begonnen bij Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 2

Vrijdag 7 september 2012 - Ondanks het nog fraaie nazomerweer zijn de schakers uit IJmuiden en omstreken alweer in diep gepeins op vrijdagavond achter hun borden in de Eksterlaan te vinden. En na hun vermeende klassieke partijen, heffen ze nog gezellig het glas in de bar. Er zijn mindere manieren om de avond te besteden.
Op de borden werden de meest wonderlijke capriolen gemaakt. Als eerste was Rick Mulder klaar, hij won een aantal stukken van Peter Stekelenburg en het pleit was beslist.
Ingmar Visser begon wat later maar was ook niet echt langzaam. Verloor heel snel een pion tegen Sebastiaan van Westerop, ging daarna op de bluftoer door nog eens een pion te offeren en kon toch nog een remise uit het vuur slepen.


Patrick de Koning, Paul Koper en Sjef Rosier in actie

Jan Jansen had waarschijnlijk de meest fraaie combinatie deze avond in gedachten, ware het niet dat Gregory van den Ende nog een loper had, die alles als sneeuw voor de zon van Jan liet smelten.
André Kunst ging gelijk op tegen Colleen Otten, totdat Colleen veertig minuten bedenktijd nam voor één zet. André werd hierdoor overbluft, deed een niet al te beste zet en kon de stukken in doos doen.
Johan van Velthuijsen kwam met een rood hoofd van opwinding de bar inlopen, hij had zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. Zijn materiële voorsprong tegen Kees Giesberts had hij weten uit te buiten.
Dick Wijker verloor al heel snel een stuk tegen Andries Visser en speelde daarna een verloren partij.
René Koens moest het ontgelden tegen een ontketende Vi Quan Tran, die de stukken van René genadeloos van het bord haalde.
Barry Broek leek tegen Paul Koper een nederlaag op zijn rekest te krijgen, maar Paul liep in een penning en kon een paard inleveren en even later ook de partij.
Egbert Mulder werd verrast door Wim Geels die met een dodelijke paardvork aan alle illusies van Egbert een einde maakte.
Halil Gul liet een pion van Peter Groeneweg promoveren. Die klap kwam Halil niet meer te boven.
En tenslotte Jan Geus en Patrick de Koning die na een hectisch potje schaken, samen de vrede tekenden. Remise dus.
Denkt u na dit te hebben gelezen, dit is misschien ook iets voor mij. Kom dan gerust eens langs op vrijdagavond, dan kunt u ook een partij schaken . We beginnen om 20:00 uur in het Jan Ligthartgebouw aan de Eksterlaan.

Andries Visser