Gregory van den Ende geeft schaakles

Keizercompetitie ronde 5

Vrijdag 28 september 2012 - Er werd afgelopen vrijdag weer druk geschaakt bij schaakclub Kijk Uit in het Jan Ligthart gebouw in de Eksterlaan. In het begin van de competitie is de ranglijst vaak vertekend en koppelt de computer schakers aan elkaar met een groot verschil in schaaksterkte, maar naarmate het jaar vordert komt een ieder op het plekje te staan waar hij thuishoort.
Zo speelde Piet Lanser tegen Jan Jansen en verloor in de opening, door een dubbele aanval met schaak, al direct een stuk waarna Jan het snel afmaakte.
Sebastiaan van Westerop is duidelijk een maatje te groot voor Wim Geels. Sebastiaan pakte een pionnetje en wist door een betere tactiek eenvoudig te winnen.


Gregory van den Ende

Paul Koper had tegen Halil Gul een momentje van schaakblindheid. In een gelijkopgaande partij kon hij de verleiding niet weerstaan met zijn loper een pion te slaan, maar vergat zijn toren te beschermen. Daarna was het voor Halil eenvoudig de partij naar zich toe te trekken.
Gregory van den Ende wist tegen Jan Geus, die sterker op het bord stond, op miraculeuze wijze een pion te laten promoveren en daarmee de partij.
In de partij van Kees Giesberts tegen Peter Stekelenburg kwam Peter een pion en kwaliteit voor te staan en wikkelde dat netjes af naar een overwinning.
Colleen Otten had geen enkele moeite met Patrick de Koning, die op voorhand al deze afloop voorspelde.
Barry Broek en Egbert Mulder hadden geen zin om tot het einde te knokken en waren tevreden met een half punt.

Louw Post