Kijk Uit 2 neemt revanche

H.W.P. Haarlem 6 - Kijk Uit 2    3˝ - 4˝

Dinsdag 6 november 2012 - De aanloop van Kijk Uit 2 naar het nieuwe seizoen was allesbehalve gunstig. We zagen een transfer van onze kopman Ingmar Visser naar het eerste team, wel kregen we er een nieuwe voor terug, Peter Hamersma, maar die is tot nu toe nog niet gesignaleerd in het tweede team door werkomstandigheden. Tevens werd de eerste partij van het nieuwe seizoen tegen het sterke Vredenburg met de kleinst mogelijke nederlaag besloten, en achteraf, och laten we maar geen oude koeien uit de sloot halen.

Dus gisteren met een schone lei, in de stromende regen met twee invallers, naar Haarlem vertrokken om daar HWP te bestrijden. Nu kan ik me niet heugen daar met het team een goed resultaat te hebben geboekt. Dus het gesternte, weliswaar verscholen achter een druilerig pak wolken, stond niet echt gunstig.

Maar na een wat rommelige openingsfase leek iedereen er zich van bewust dat we hier in ieder geval een goed resultaat moesten boeken om niet in de degradatiezone terecht te komen.
G(rootmeester) van den Ende speelde een perfecte partij. Zijn tegenstander met f4 openend, kreeg een storm over zijn koning heen die niet gemakkelijk te vergeten is.
Andries Visser is er vanochtend achtergekomen, dat hij mat in vier heeft gemist. Leuk Fritz…, maar won wel zijn partij.
Barry Broek stond niet echt lekker. Hij had zijn witte loper gedegradeerd tot pion. Dus toen zijn tegenstander remise voorstelde.... aannemen.

Een goed begin, twee punten voor, maar de eerste haarscheurtjes kwamen in het bouwwerk. In de vorm van gegrom op bord acht. Paul Koper had in gewonnen stelling een paard weggeblunderd.
Patrick de Koning liet zich foppen, door een dubbele aanval op zijn loper. Dus stonden we weer gelijk.

Jaap Beekhuis deed daarna zijn duit in het zakje, door middel van een half punt..
En gelukkig wist Jan Jansen zich te bedwingen om geen offers te plegen. Tegenstander Frits Welling werd netjes van het bord gespeeld.
Onze kopman Jan Geus wist uiteindelijk met een knappe remise de volle buit voor Kijk Uit 2 binnen te halen. 4˝ - 3˝.

Dus konden we opgelucht ademhalen en de volgende teamwedstrijd tegen de Zandvoorders, hopelijk een keer met een compleet team, vol zelfvertrouwen tegemoet te zien..Voor gedetailleerde uitslagen zie de NHSB site.

Andries Visser