Een leuk avondje bij schaakclub Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 11

Vrijdag 1 november 2013 - Afgelopen vrijdag werd het een enerverend avondje competitie schaken. Al na een uur spelen was de eerste grote verrassing een feit. Jan Jansen ging wat al te optimistisch tegen Paul Koper te werk, kwam materiaal achter te staan en de gang naar de bar kon gemaakt worden.
In de partij tussen Louw Post en Dirk de Waal, dacht Louw de winst binnen te halen, maar werd plotseling gefopt door Dirk.
Ingmar Visser en Halil Gul speelden een spannend potje. Halil dreigde via een koningsaanval met een heus paardoffer, maar Ingmar hield het hoofd koel en toen Halil met zijn koning aan de wandel ging op een redelijk vol bord, was het pleit in het voordeel van Ingmar beslecht.


Paul Koper versloeg Jan Jansen binnen het uur

Egbert Mulder leek op een nederlaag af te stevenen tegen Vi Quan Tran, maar na een paar uurtjes schaken was de concentratie bij Quan weg. Hij begon pionnetjes weg te geven en toen hij ook nog eens in een penning liep, was de koek op.
Colleen Otten had niet echt een moeilijke avond tegen Dick Wijker. In de afruilvariant van het Frans had Colleen genoeg dreigingen om de partij naar winst te brengen.
De partij tussen André Kunst en Andries Visser werd ruim na middernacht in het voordeel van André beslist. In de Fischer variant van het Siciliaans ging het er wild aan toe, met wisselende kansen, totdat met nog 4 seconden op de klok, Andries een kolossale blunder beging.

Alle uitslagen:

1 Dick Wijker Dick Wijker Colleen Otten Colleen Otten 0 − 1
2 André Kunst André Kunst Andries Visser Andries Visser 1 − 0
3 Ingmar Visser Ingmar Visser Halil Gul Halil Gul 1 − 0
4 Paul Koper Paul Koper Jan Jansen Jan Jansen 1 − 0
5 Louw Post Louw Post Dirk de Waal Dirk de Waal 0 − 1
6 Patrick de Koning Patrick de Koning Wim Geels Wim Geels ½ − ½
7 Vi Quan Tran Vi Quan Tran Egbert Mulder Egbert Mulder 0 − 1
8 Rick Mulder Rick Mulder Peter Groeneweg Peter Groeneweg 1 − 0
9 René Koens René Koens Dirk Geels Dirk Geels ½ − ½
10 Peter Duijn Peter Duijn Peter Stekelenburg Peter Stekelenburg 1 − 0

Andries Visser