Paul Koper op dreef

Keizercompetitie ronde 12

Vrijdag 8 november 2013 - Vrijdagavond troffen de schakers elkaar weer in het Jan Ligthartgebouw.

Peter Stekelenburg moest met wit tegen Johan van Velthuijsen. Op de voor Johan kenmerkende directe wijze van aanvallen wist hij Peter te verrassen met een dame en loper aanval, die sneed door de stelling van Peter, dus mat. Johan blij naar huis.

Rick Mulder had zwart tegen Dirk Geels en nam de partij nogal makkelijk op. In zo'n geval is Dirk meedogenloos en haalde de partij snel binnen. Rick niet blij naar huis.

Wim Geels, met zwart tegen Halil Gul, begon goed maar halverwege het spel wist Halil door goed combineren een loper te winnen en gaf deze voorsprong, door verstandig en rustig te spelen, niet meer uit handen.


Paul Koper blijft iedereen verbazen

Vi Quan Tran tegen René Koens, Quan, altijd snel en ongedurig, tegen de rust zelve, René, had nu met zijn snelle speelwijze succes en stond René bij de 20e zet twee stukken achter. René rommelde nog wat op het bord, en gaf toen op.

De verrassing van de laatste weken, Paul Koper, blijft iedereen verbazen. Werd twee weken terug Jan Jansen verslagen en de 6e plaats op de ranglijst bereikt, nu moest hij met zwart tegen Peter Hamersma, in het verleden een onmogelijke opgave. Paul bereikte een eindspel van wit, loper en drie pionnen en voor zwart toren en drie pionnen werd door Paul met veel geduld en kunde afgewikkeld naar een overwinning.

Rest nog de partij van Peter Groeneweg met wit tegen Louw Post: 0-1.

Alle uitslagen:

1 Ingmar Visser Ingmar Visser André Kunst André Kunst 1 − 0
2 Peter Hamersma Peter Hamersma Paul Koper Paul Koper 0 − 1
3 Halil Gul Halil Gul Wim Geels Wim Geels 1 − 0
4 Dirk Geels Dirk Geels Rick Mulder Rick Mulder 1 − 0
5 Peter Groeneweg Peter Groeneweg Louw Post Louw Post 0 − 1
6 Vi Quan Tran Vi Quan Tran René Koens René Koens 1 − 0
7 Peter Stekelenburg Peter Stekelenburg Johan van Velthuijsen Johan van Velthuijsen 0 − 1

Louw Post