Sterke resultaten schaakteams Kijk Uit

Vrijdag 15 november 2013 - Afgelopen week stonden er twee bondswedstrijden op het programma. Team vier ging donderdag naar Wijk aan Zee, daar werd het Paard van Ree met een ontketend Kijk Uit geconfronteerd. Het befaamde viertal liet er geen gras over groeien. Slechts een half puntje werd in café  de Zon te Wijk aan Zee achtergelaten.

Voor het derde team was het dan ook zaak om vrijdag in eigen huis tegen de Waagtoren uit Alkmaar niet achter te blijven. Floor Schoone had al snel de zege op zak en Peter Duijn behaalde remise. Het was dus aan Paul Koper en Patrick de Koning om samen één punt te behalen, en dat werd nog flink spannend.  Patrick stond maar liefst vier (!) stukken achter tegen een dame, en Paul moest alle zeilen bijzetten voor de winst. Gelukkig liep het allemaal goed af, Paul won en Patrick "versierde" eeuwig schaak.

In de interne competitie boekte Ingmar Visser een uitstekende overwinning op Colleen Otten. Een niet helemaal correct offer van Colleen werd door Ingmar prima weerlegd. Vi Quan Tran baarde opzien door Dirk Geels in een keer mat te zetten. Jan Geus en André Kunst kwamen na een lange strijd remise overeen. Wie er nog langer over deden waren Gregory van den Ende en Halil Gül. Ruim na middernacht tekenden de twee kemphanen remise aan. Dan waren Barry Broek en Andries Visser wat vredelievender, beiden vonden het om een uur of tien ’s avonds welletjes en deelden de punten.

Alle uitslagen:

1 Colleen Otten Colleen Otten Ingmar Visser Ingmar Visser 0 − 1
2 Jan Geus Jan Geus André Kunst André Kunst ½ − ½
3 Andries Visser Andries Visser Barry Broek Barry Broek ½ − ½
4 Gregory van den Ende Gregory van den Ende Halil Gul Halil Gul ½ − ½
5 Louw Post Louw Post Egbert Mulder Egbert Mulder ½ − ½
6 Dirk Geels Dirk Geels Vi Quan Tran Vi Quan Tran 0 − 1
7 Piet Lanser Piet Lanser Rick Mulder Rick Mulder 0 − 1
8 René Koens René Koens Peter Groeneweg Peter Groeneweg 1 − 0

Andries Visser