Offer feest bij Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 16

Vrijdag 6 december 2013 - De schakers bij Kijk Uit besloten om vol te gaan offeren. Voorop liep Louw Post tegen René Koens, met een offer op gevoel kwam hij beter te staan. René kon de druk niet meer aan en Louw kon een punt bijschrijven.
In zijn kielzog besloot ook Vi Quan Tran te offeren in zijn bekerwedstrijd tegen Dick Wijker. Hierdoor won Quan een pion en kreeg twee vrij pionnen! Quan werd te gretig wat hem de partij kostte.
Barry Broek speelde vol vertrouwen tegen Wim Geels. Wim had geen antwoord en kwam in de problemen. Na een combinatie van Barry stond de koning van Wim mat dankzij twee lopers en een paard van Barry.
Rick Mulder speelde tegen Andries Visser. Andries kwam een toren voor en speelde dat, zoals we gewend zijn, kundig uit.
Jan Jansen ging op de aanval tegen Peter Groeneweg en dat leverde hem een dame tegen op. Peter probeerde er nog wat van te maken maar het mocht niet baten. Jan lijkt de weg omhoog te hebben gevonden!
De topper van de week was André Kunst tegen Colleen Otten. Voor de tweede keer kwam er Frans op het bord, de vorige keer werd André overrompeld, deze keer ging het beter. Helaas voor hem ging het niet goed genoeg en verloor hij een kwaliteit. Tegen Colleen kost dat je al snel de partij en André kwam daar ook achter toen hij als laatste de speelzaal uitliep naar de bar om nog wat na te praten.

Dick Wijker

Alle uitslagen:

Wit Zwart Resultaat
André Kunst André Kunst Colleen Otten Colleen Otten 0 − 1
Vi Quan Tran Vi Quan Tran Dick Wijker Dick Wijker 0 − 1
Wim Geels Wim Geels Barry Broek Barry Broek 0 − 1
Rick Mulder Rick Mulder Andries Visser Andries Visser 0 − 1
Jan Jansen Jan Jansen Peter Groeneweg Peter Groeneweg 1 − 0
René Koens René Koens Louw Post Louw Post 0 − 1