Ingmar Visser op weg naar de top

Keizercompetitie ronde 19

Vrijdag 3 januari 2014 - Het was druk vrijdag 3 januari bij schaakclub "Kijk Uit". De feestdagen achter de rug en weer een normaal schaakavondje voor de boeg, dat maakte de aanwezigen enthousiast.

Paul Koper, de verrassing van het vorige jaar, ging er met zwart tegen André Kunst eens goed voor zitten. Lange tijd had hij goede tegenstand tegen de beheerst met zijn stukken schuivende tegenstander. Helaas kwam Paul een pion achter en liet vervolgens zijn toren pennen, wat hem nog een pion kostte en de partij was verloren, 1-0.

Peter Groeneweg speelde met wit tegen Rick Mulder en verloor al snel een stuk, om vervolgens een paardvork om zijn oren te krijgen die hem ook nog eens de dame kostte, einde oefening.


Ingmar Visser

De gebroeders Geels werden door de computer aan elkaar gekoppeld. Hoewel Wim met wit mocht spelen kon hij dat voordeel niet benutten. Dirk won een kwaliteit en een pion, en kon daarna de partij rustig naar zich toe trekken, 0-1.

René Koens zat nog met zijn hoofd bij de feestdagen en gaf al snel een stuk weg tegen Özden Tuna, en daarmee de winst.

De partij van de avond was die van Colleen Otten met wit tegen Ingmar Visser. Wit begon aanvallend en zette een batterij op de h-lijn richting de koning van Ingmar, die zich daar niet zo druk over maakte. Relaxt verdedigend sloeg Ingmar aan de andere kant van het bord toe en Ingmar wist de partij naar zich toe te trekken.

Louw Post

Alle uitslagen:

Wit Zwart Resultaat
Colleen Otten Colleen Otten Ingmar Visser Ingmar Visser 0 − 1
André Kunst André Kunst Paul Koper Paul Koper 1 − 0
Andries Visser Andries Visser Dick Wijker Dick Wijker 0 − 1
Egbert Mulder Egbert Mulder Jan Jansen Jan Jansen 0 − 1
Ozden Tuna Ozden Tuna René Koens René Koens 1 − 0
Patrick de Koning Patrick de Koning Louw Post Louw Post 1 − 0
Wim Geels Wim Geels Dirk Geels Dirk Geels 0 − 1
Johan van Velthuijsen Johan van Velthuijsen Vi Quan Tran Vi Quan Tran 0 − 1
Peter Groeneweg Peter Groeneweg Rick Mulder Rick Mulder 0 − 1