Gezellig avondje schaken

Keizercompetitie ronde 21

Vrijdag 17 januari 2014 - De verrassing van deze ronde kwam op naam van Halil Gül. In een mooie partij tegen Andries Visser kon hij uiteindelijk de punten bijschrijven dankzij een prachtig offer van Halil. Nadat Halil nog even een sigaretje opstak en een frisse neus ging halen zag hij de winnende combinatie!

Özden Tuna toonde Barry dat hij nog moet oefenen met open lijnen want dankzij een half open lijn brak Özden de stelling van Barry open. Barry verloor een paar pionnen en kon het niet meer tegen houden. Özden kon de punten bijschrijven.

Evert Haasbroek was voor de eerste keer op de club en trof een oude bekende, Jan Jansen. Na een spannende partij waar het lange tijd gelijk op ging kon Evert bij zijn debuut gelijk de punten meenemen!

Dirk Geels liep in een vork tegen Vi Quan Tran. Hij probeerde er nog wat van te maken maar met een koningin minder verloor hij de partij.

Wim Geels vond dat hij zijn toren wel kon offeren voor een mataanval en zat lang te broeden op mat. Peter Groeneweg kon met zijn koning ontsnappen. Na heel wat schaakjes besloten de heren tot remise.

Johan van Velthuijsen speelde tegen René Koens. Volgens René bood Johan veel weerstand maar uiteindelijk kon René door de stelling heen komen en won hij.

Colleen Otten won al snel een pion van Dick Wijker. Er volgde er later nog één. Dick won er één terug maar met een pion meer kon Colleen het simpel uitspelen.

Dick Wijker