Halil Gül blijft verbazen

Keizercompetitie ronde 22

Vrijdag 24 januari 2014 - Afgelopen vrijdag heeft Halil Gül opnieuw voor een daverende verrassing gezorgd. Ingmar Visser tastte mis in een complexe stelling en Halil was er als de kippen bij om Ingmar’s dame te verschalken.

Het was trouwens voor de familie Visser toch al geen gelukkig schaakweekend. Andries moest zijn meerde erkennen in Colleen Otten. In aanvang leek het er nog rooskleurig uit te zien voor Andries, hij kwam een pionnetje voor nadat Colleen 40 minuten (!) over een zet had nagedacht. Daarna ging het mis. Op een koningsaanval van Colleen bleef hij het antwoord schuldig.


Halil Gül

Barry Broek won met een doordacht zetje een kwaliteit van Evert Haasbroek. Evert spartelde daarna nog wel tegen maar Barry speelde de partij professioneel uit.
Piet Lanser behaalde een knappe overwinning op Peter Groeneweg. Nadat eerst Piet en daarna Peter een stuk inleverde, ontspon zich een partij waarin Piet uiteindelijk met een mooi mat won.
Jan Jansen had het niet echt tegen Gregory van den Ende. Een pionvork maakte een einde aan de illusies van Jan.

Wie nauwelijks tijd nodig had was Rick Mulder. In sneltreinvaart won hij van Johan van Velthuijsen.
Vi Quan Tran trok de stijgende lijn van de afgelopen weken door, ditmaal veroverde hij de scalp van Wim Geels.

Cupfighter Egbert Mulder deed er van alles aan om ten koste van Dick Wijker de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken, maar even voor twaalven viel het doek voor Egbert. In tijdnood deed hij in gelijke stelling pardoes zijn loper cadeau.

Andries Visser