Bekerfinalisten bekend

Bekercompetitie en Keizercompetitie ronde 36

Vrijdag 9 mei 2014 - Vrijdag 9 mei vond er naast de interne competitie ook de tweede halve finale van de bekercompetitie plaats. Özden Tuna bereikte ten koste van Dick Wijker de finale in een partij gepaard met blunders. Waar eerst Özden een stuk weg gaf, deed Dick dat een paar zetten later met een pion rente. In het eindspel wist Özden de partij te winnen.

Intern werd er ook volop geschaakt. Altijd interessant is de familie strijd tussen de Vissers, Andries tegen Ingmar. Na een combinatie van een paar zetten diep kon Andries eeuwig schaak afdwingen en was daar blij mee.

André Kunst had daardoor de kans om in telopen op Ingmar voor de 2e plek. André nam het op tegen Jan Jansen. Jan kwam niet goed uit de opening en stond daardoor al snel onder druk. André wist zoveel druk te zetten dat Jan niet anders kon dan een stuk weggeven, en daardoor de partij verloor.

Egbert Mulder speelde tegen Paul Koper. Paul wist een pion te winnen maar in het eindspel wist hij dat niet om te zetten in de overwinning, het eindigde in een remise.

Vi Quan Tran nam het op tegen Peter Groeneweg en zoals we ondertussen van Quan gewend zijn speelde hij vol op de aanval. De agressie spat eraf en Peter kon niet de juiste zetten vinden om het tegen te houden, een punt voor Quan.

Dirk Geels speelde met wit tegen Piet Lanser. Dirk stond positioneel wat beter en kon dat kleine voordeel uitbuiten en uiteindelijk ook winnen.

Dick Wijker