Kijk Uit 4 blijft ongeslagen

Kijk Uit 4 - De Wijker Toren 6    2 - 2

Vrijdag 29 november 2013 - In een bloedstollende match met de Wijker Toren heeft het vierde team van Kijk Uit toch nog een puntje uit het vuur weten te slepen.
Halil Gl bevestigde zijn grote vorm door al snel de winst te pakken. Vi Quan Tran raakte na een sterke start geheel het spoor bijster, in korte tijd verprutste hij zijn stelling en onze voorsprong was weg. Ren Koens zat in tweestrijd, moest hij een aangeboden pionnetje nu pakken of niet? Hij besloot het niet te doen en liet dat nu net de verkeerde beslissing zijn. Daarop kwam alles aan op Wim Geels. In een partij waarin het erg heftig aan toe ging, besloot hij in de slotfase een torenoffer te plegen. Het werkte want zijn koningspionnen konden daarna ongehinderd de overkant bereiken.


Wim Geels bracht een torenoffer en won

In de onderlinge competitie verraste Barry Broek. Jan Jansen werd na nog geen twintig zetten gedaan te hebben, naar de bar gezonden. Maar het kan altijd nog met minder zetten, Colleen Otten had aan zes (!) zetten genoeg tegen Sjef Rosier. Laten we de partij maar samenvatten als "door de bomen het bos niet meer zien".
Dick Wijker zorgde voor een stunt tegen Ingmar Visser. Na diverse blunders en offers, trok Dick aan het langste eind. Rick Mulder versloeg Peter Stekelenburg, terwijl Andries Visser, na wat mindere zetten van Jan Geus de winst naar zich toetrok. Peter Hamersma liet zien dat hij een (schaak)maatje te groot is voor Johan van Velthuijsen.

Andries Visser

Uitslagen Kijk Uit 4 - De Wijker Toren

Halil Gl - Willem Spanjaart    1 - 0
Vi Quan Tran - Laurens van der Heijden    0 - 1
Ren Koens - Ron Lameris    0 - 1
Wim Geels - Cor Zwaan    1 - 0

Voor de overige uitslagen en de stand zie de NHSB site

Uitslagen interne competitie

Wit Zwart Resultaat
Colleen Otten Colleen Otten Sjef Rosier Sjef Rosier 1 − 0
Ingmar Visser Ingmar Visser Dick Wijker Dick Wijker 0 − 1
Andries Visser Andries Visser Jan Geus Jan Geus 1 − 0
Barry Broek Barry Broek Jan Jansen Jan Jansen 1 − 0
Johan van Velthuijsen Johan van Velthuijsen Peter Hamersma Peter Hamersma 0 − 1
Rick Mulder Rick Mulder Peter Stekelenburg Peter Stekelenburg 1 − 0