Spannende avond bij schaakclub Kijk Uit

Kijk Uit 4 - Het Paard van Ree 1    1 - 3

Vrijdag 14 maart 2014 - Kijk Uit 4 moest vanavond aantreden tegen Het Paard van Ree 2 uit Wijk aan Zee, altijd een geduchte tegenstander.

Al na een kwartier moest Wim Geels zijn tegenstander feliciteren met de overwinning. Wim werd compleet overlopen en had daar geen adequaat antwoord op. Vi Quan Tran met wit kwam een pion en kwaliteit achter en ging toen iets te drastisch in de aanval die zijn tegenstander goed pareerde. Dat was 0 - 2. Halil Gül met zwart offerde in een mooie combinatie zijn paard, en wist daarna de dame te veroveren. Zijn tegenstander gaf direct op. 1 - 2.  Dus het hing van René Koens af of er nog een gelijk spel in zat. René deed zijn best maar verloor in het eindspel.

In de interne competitie speelde Peter Groeneweg met wit tegen Rick Mulder. Omdat Peter naar zijn zeggen in de opening aan het experimenteren was, haalde Rick makkelijk de overwinning binnen.

Andries Visser gaf goed partij met wit tegen Colleen Otten, maar in het eindspel had Colleen een tempootje meer.

Paul Koper reageerde totaal verkeerd op het aangenomen damegambiet door Ingmar Visser en werd vervolgens langzaam naar de nederlaag geleid door een goed spelende Ingmar.

Egbert Mulder, vorige week al erg gul met het weggeven van dame en toren, deed dat vanavond tegen Jan Jansen weer, nu alleen de dame, dus verloren.

Rest nog de uitslagen van Jan Geus tegen Dick Wijker en Sjef Rosier tegen Louw Post; beide partijen eindigden in remise.

Voor gedetailleerde uitslagen en de stand zie de NHSB site.

Louw Post