Kijk Uit 4 is kampioen

De Wijker Toren 6 - Kijk Uit 4     2 - 2

Donderdag 24 april 2014 - In navolging van het 2e team van Kijk Uit heeft ook het 4e team het kampioenschap binnengehaald en wel in klasse 4H. Een bijzondere prestatie, gezien de gemiddelde rating die bij ons 100 tot 200 punten lager ligt dan bij de tegenstander.

In de laatste wedstrijd moest het team het opnemen tegen de Wijker Toren, bij een gelijkspel was Kijk Uit kampioen. Het begon voorspoedig, de tegenstander van Wim Geels liet een afschuwelijke penning toe op dame en toren. Dit bracht Wim zo in het voordeel, dat hij enkele zetten later de felicitaties in ontvangst kon nemen.
Al spoedig werd het weer gelijk. Sjef Rosier kwam in een gecompliceerd pionneneindspel terecht en zag even door de pionnen (lees bomen) het bos niet meer.

Op de twee overgebleven borden ging het ook in mijn ogen niet lekker. Bij Quan zag ik een heleboel kansen, maar hoofdzakelijk voor zijn tegenstander. En bij René Koens had ik het idee dat hij een tempo tekort kwam en een pionnetje moest laten doorlopen. Dus ondergetekende "even" naar de bar om het percentage wat omhoog te brengen.


René Koens haalde het beslissende punt binnen

Komt René binnen met de melding dat hij heeft gewonnen. Na wat gestamel en ongeloof van mijn kant en ja, dat dacht ik, ook van de kant van René, was het kampioenschap binnen!. Dat Quan zijn stelling later niet meer kon houden, lag wel in de lijn der verwachtingen.
Sjef bedankt voor het invallen in de laatste twee partijen en Halil veel beterschap!

Voor gedetailleerde uitslagen en de eindstand zie de NHSB site.

Andries Visser