Kijk Uit 5 neemt revanche

Kijk Uit 5 - De Vennep 4    2 - 2

Kijk Uit 3 - Vredeburg 3    2 - 2

Vrijdag 7 maart 2014 - Vorige maand verloor het 5e team van Kijk Uit met de smadelijke cijfers 4 - 0. Dat zat niet lekker want afgelopen vrijdag tegen De Vennep 4, met spelers die gemiddeld 200 ratingpunten meer hebben, werd het onderste uit de kan gehaald. Alhoewel de start niet echt florissant was.

Egbert Mulder zag even een vijandelijke loper over het hoofd, en dat werd hem fataal.
Sjef Rosier zorgde met een slimme zet voor de gelijkmaker. Zijn tegenstander zag een penning, dame koning over het hoofd.
Rick Mulder vocht tot in de laatste uurtjes voor wat hij waard was. Na talloze ontwikkelingen bereikte een pion van Rick als eerste de overkant. En was de voorsprong een feit.


Louw Post

Daarna had Louw Post aan een remise genoeg om het team beide punten te bezorgen, en die kwam er ook, ondanks dat Louw de hele partij het initiatief had gehad, maar hij had geen bres kunnen vinden in de vijandelijke afweer.

Voor gedetailleerde uitslagen en de stand van Kijk Uit 5 zie de NHSB site.

Ook het 3e team speelde een bondswedstrijd tegen Vredeburg 3, die werd met een gelijkspel afgesloten. En dat gelijkspel werd niet zonder slag of stoot binnen gehaald.

Peter Duijn ontdekte al in een vroeg stadium dat zijn stelling in een gatenkaas was veranderd. En gooide de handdoek in de ring.
Paul Koper buitte zijn kwaliteit voorsprong goed uit, en won zijn partij.
Floor Schoone en zijn tegenstander waren druk bezig op de damevleugel, totdat Floor een stuk in het strijdgewoel kwijtraakte.
Patrick de Koning zorgde met een fraai mat voor het gelijke spel.

Voor gedetailleerde uitslagen en de stand van Kijk Uit 3 zie de NHSB site.

Andries Visser