Ingmar Visser winnaar bekercompetitie Kijk Uit

Bekerfinale

Keizercompetitie ronde 33

Vrijdag 24 april 2015 - Afgelopen vrijdag werd de finale gespeeld van de bekercompetitie van schaakclub Kijk Uit. De strijd ging tussen vader en zoon. Wie dacht, ach een familie aangelegenheidje, kwam bedrogen uit. Het werd een hero´sche strijd.
Al in aanvang kreeg Andries Visser het initiatief en moest Ingmar alle zeilen bijzetten. Maar naar gelang de partij vorderde kwam Ingmar steeds beter in zijn spel. En met nog twee minuten op de klok met nog zes zetten voor beide spelers, raakte Andries het spoor bijster en kon Ingmar de overwinning vieren.
Alle uitslagen van de bekercompetitie vind je hier.

Verder werd er nog competitie gespeeld. Jan Jansen liet dure punten liggen om de koppositie in groep 2. Gregory van den Ende zag een mat in drie, wat Jan in al zijn ijver over het hoofd had gezien.
Quan bleek niet opgewassen tegen Paul Koper. Ondanks de vele quanbieten (gambieten) die Quan op zijn repertoire heeft staan, was Paul een maatje te groot.
Er was nog een familiestrijd, Dirk tegen Wim Geels. Het leek een overwinning voor Dirk te worden met drie verbonden pionnen, maar Wim heeft Dirk toch gefopt.
Louw Post ging al snel de fout in tegen Halil GŘl. Egbert Mulder had het moeilijk tegen Peter Stekelenburg, maar kwam toch ongeschonden de strijd uit.
RenÚ Koens behaalde een regelmatige overwinning op Johan van Veldhuijsen.

Een speciale vermelding is nog dat Andries en Ingmar de dag erna beide verloren voor het eerste team. De rest van het team won, of had remise. Misschien leeg gespeeld?

Andries Visser