Kijk Uit 2 terug in de 2e klasse

Kijk Uit 2 – Kennemer Combinatie 5    2½ - 5½

Vrijdag 3 oktober 2014 - Na jarenlang afwezig te zijn geweest in de 2e klasse, mocht afgelopen vrijdag Kijk Uit 2 aantreden tegen het jeugdige Kennemer Combinatie 5J.

Kijk Uit was op diverse posities versterkt om een goed resultaat te bewerkstelligen, Guido van leen en Ingmar Visser oud-spelers van het eerste team zijn speciaal teruggekeerd naar het tweede team. Daarnaast is Halil Gül overgekomen van het vierde team waar hij goede resultaten heeft geboekt.
Je zou denken, het kan bijna niet meer misgaan, toch?

Helaas op bord 8 kwam Halil Gül niet goed uit de opening en stond meteen erg gedrukt nadat zijn tegenstander snel met zijn dame eruit kwam. Op bord 4 sloeg het noodlot ook snel toe nadat Dick Wijker een verkeerd offer pleegde op f7. Nadat deze twee dompers waren verwerkt probeerden we onze ruggen te rechten, maar even later moest Halil toch de handdoek in de ring gooien omdat er geen redden meer aan was, 0-1.

Even later uit het niets hoorden we de Telstarfans juichen maar dat bleek niet voor Jan Geus te zijn, want die gaf helaas een stuk weg waardoor het 0-2 werd. Op de andere borden leek het de goede kant op te gaan, Guido van Leen die zijn tegenstander langzaam wegdrukte, bord 1 die een solide stelling had opgebouwd en naar kansen op zoek was, bord 3 die inmiddels een kwaliteit voor was gekomen. En de borden 6 en 7 die allebei een betere stelling hadden, het was dus nog mogelijk!

Maar je moet nooit te vroeg juichen want op bord 4 gaf Dick Wijker na een lange strijd op, hij kon zwart niet meer tegenhouden en moest zijn meerdere erkennen, 0-3.

Nu moest de ommekeer toch echt komen, en die kwam ook! Gregory van den Ende buitte zijn kwaliteitsvoorsprong op een geweldige manier uit en kon zo de overwinning bijschrijven, 1-3! Guido van Leen stond inmiddels een toren voor en was op zoek naar een mat, en dat werd ook gevonden, 2-3! Helaas op bord 7 zat er niets meer in waardoor Jan Jansen in remise moest berusten, 2.5-3.5. De op bord 1 spelende Ingmar Visser was inmiddels in dusdanige tijdnood gekomen waardoor hij risico’s moest nemen, met nog één minuut op de klok voor 10 zetten gokte hij op een aanval maar die sloeg niet door, 2.5-4.5. Op bord 6 zat Andries Visser en die zag zijn goede stelling langzaam omslaan naar een slechte stelling en zo werd de avond in mineur afgesloten, 2.5-5.5.

De volgende wedstrijd is op 6 november tegen Purmerend 3!

Voor gedetailleerde uitslagen en de stand zie de NHSB site.

Ingmar Visser