Schaken weer begonnen bij schaakclub Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 1

Vrijdag 28 augustus 2015 - Het nieuwe seizoen is weer begonnen en gelijk mochten de nummers 1 en 2 van vorig seizoen het tegen elkaar opnemen. Colleen Otten kwam met wit beter uit de opening en leek lange tijd de overwinning naar haar toe te trekken, toch wist Ingmar Visser er met een tegen aanval een gelijkspel uit te halen.

Gregory van den Ende wist  een zwakte te creëren in de stelling van André Kunst. André wist met moeite een vrij pion te creëren maar geen van beide spelers kon iets forceren en dus werd het remise.

Dirk Geels mocht het opnemen tegen Egbert Mulder. Dirk oefende veel druk uit op de koning van Egbert die dan ook remise aanbood. Dirk speelde door won een stuk maar met een koning en een stuk kan je niet winnen dus werd het remise.

Peter Groeneweg en Ciska van den Eijnde waren zeer aan elkaar gewaagd. Lang ging het gelijk op maar door een foutje van Ciska wist Peter een toren te winnen en ook te winnen.

Paul Koper won twee pionnen tegen Dirk Geels en kon dat uitbuiten tot winst dankzij zijn actievere stelling.

De nachtbrakers van de avond waren Peter Hamersma en Andries Visser. Peter won een pion maar kon deze net promoveren zolang de dames nog op het bord waren. Gelukkig voor Peter maakte Andries een fout en kon hij de dames afruilen wat tot de overwinning van Peter leidde.