Veteranen schaken ijverig verder

Veteranentoernooi - ronde 2

Buiten regeert de herfst met wind en regen, binnen in het gebouw aan de Eksterlaan regeren de hersencellen. Het laatste wordt gekenmerkt door een grote stilte, terwijl schakers hun positie na de eerste zetten op het schaakbord inschatten. In het achterhoofd van menige schaker speelt waarschijnlijk de gedachte aan een prijs voor de mooiste partij in de poule.


Overzicht van de speelzaal

Vorige week hebben Frits Welling (HWP Haarlem) en Ron Faber (de Wijker Toren) deze prijs naar zich toe gehaald en werden met een taart beloond. Deze week zijn er heel wat meer inzendingen en krijgt de jury een hoop schaakwerk, wat uiteraard de bedoeling is.
In groep C waren de schaakgevechten in tegenstelling tot vorige week een stuk heftiger. Eén partij was snel afgelopen, Jan Bontenbal (Kijk Uit) deed een foutieve zet in de opening en Willem Dekker (de Wijker Toren) was er als de kippen bij om te profiteren. Verder waren er in deze groep stevige schaakschermutselingen te zien, waarbij na twee ronden te hebben gespeeld, IJsbrand Bouma (de Waagtoren), Herbert van de Splinter (Koedijk) en Willem Dekker als enige de maximale score hebben behaald.
De uitslagen in groep B hadden een hoog remisegehalte. Van de zes partijen die er in deze poule werden gespeeld, eindigden er maar liefst vier in remise. Door al deze puntendelingen zijn er nu, na pas twee ronden te hebben gespeeld al geen spelers meer met een maximale score, maar liefst zes spelers voeren de ranglijst aan eenieder met 1,5 punt, dus spanning ten over.
In groep A werden een paar hele mooie partijen gespeeld. En zo dachten de spelers er zelf ook over, want er waren heel wat inzendingen voor de mooiste partij uit deze groep. Frans Arp (Het Spaarne) wist zijn partij evenals vorige week opnieuw winnend af te sluiten en ook Jan van Dorsselaer (Heemstede) besloot tot dit kunststukje. Zodat beide heren fier aan de leiding gaan.

Andries Visser

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door


Gemeente Velsen