Wie niet waagt, wie niet wint?

Veteranentoernooi - ronde 4

Met negen overwinningen voor zowel zwart als wit en drie remises was op 18 oktober met weer 42 deelnemers alles in evenwicht. Hieronder een kort verslag.

Half oktober begin je het toch wel te merken, het is herfst. Regen en wind wisselen elkaar af, heel af en toe komt het zonnetje door. Maar niet alleen buiten, ook op het schaakbord. Zo heb je schitterend spel, en een week later krijg je een ware storm over je heen.

Afgelopen woensdag gebeurde dit in de kopgroep, waar de heren Zwemstra en Brain binnen tien zetten weer aan de bar zaten. Een blunder van wit bezorgde zwart een punt, zodat laatstgenoemde nu met 2½ punt op een gedeelde derde plaats staat in groep A samen met de heer Punt. Deze won na een hoop denkwerk van de heer Pancras. Het blijft spannend in deze groep, want met een half puntje minder volgen zes personen op een gedeelde vierde plaats.

Groep B wordt op het ogenblik aangevoerd door de heren Hettema en Geerts met beide drie punten. Hier vlak achter volgen maar liefst zeven personen met 2½ punt. Wat een strijd zal er de laatste twee rondes nog volgen!


Edward Geerts, medekoploper in groep B samen met Jan Hettema

In groep C moesten alle de koplopers het tegen elkaar opnemen: de heren Bouma en Kuip en de heren Nijman en Dekker. Doordat deze laatste moest berusten in remise en de heer Kuip een overwinning boekte staat deze nu met een ½ puntje voorsprong alleen aan kop. Maar ook hier kan nog van alles gebeuren, want ook in deze groep staan er zes personen op een gedeelde vierde plaats.

Zoals al eerder vernoemd zal het er in alle groepen heet aan toe gaan in de laatste twee ronden. Nog even de prijzen van de mooiste partijen. Deze woensdag lag er voor zes personen een heerlijke makreel klaar, gesponsord door de heer Waasdorp. Wie ook een prijs in de wacht zou willen slepen, dient zijn partij na afloop even over te schrijven op een los notatiebiljet en daarna in te leveren bij iemand van de wedstrijdleiding. Deze partijen worden allen nagespeeld en dan wordt er beslist wie toch echt de mooiste partij heeft neergezet. Hierbij alvast alle sponsoren bedankt voor hun bijdrage aan dit toernooi, want zonder hun hadden wij u geen prijs kunnen overhandigen.

Patrick de Koning

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door


Gemeente Velsen