Schaken op een regenachtige middag

NHSB veteranenkampioenschap - ronde 4

Zesendertig schakers kwamen op deze regenachtige woensdagmiddag strijd leveren in de Jan Ligthartschool bij organisator Kijk Uit voor de vierde ronde van het veteranentoernooi. En al mogen de heren (helaas geen dame als speelster, wel als scheidsrechter) op deze leeftijd lichamelijk niet meer topfit zijn, de hersenen zijn dat nog wel, bewezen de diverse partijen.

Na vier ronden tekenen zich de kopgroepen af in groep A, B en C. In groep A gaan Frans Arp en Jaap de Berg aan de leiding. Interessant was de partij van Martin Duijnmaijer tegen Paul Pancras. Met 4 tegen 3 pionnen en beiden een toren moest wit heel voorzichtig manuoevreren om de winst te behalen. Jan Geus, met wit, moest zijn meerdere erkennen in Gerrit Harting.


Gedeeld koploper in groep A met 3 punten: Jaap de Berg


Gedeeld koploper in groep A met 3 punten: Frans Arp

Andries Visser leidt momenteel groep B met 3½ puntt. Hij speelde remise tegen Hans Pot, maar door zijn winst in de eerste 3 partijen staat hij alleen op kop.


Koploper in groep B met 3½ punt: Andries Visser

In groep C zijn Cees van den broek en Willem Dekker koplopers. De partij Cees van de Broek tegen Jan Bontenbal werd gewonnen door wit omdat Jan een hem aangeboden dame niet wilde hebben!! En vervolgens nam wit de zwarte dame en daarmee de overwinning.


Gedeeld koploper in groep C met 3½ punt: Cees van de Broek


Gedeeld koploper in groep C met 3½ punt: Willem Dekker

Uiteraard was het na afloop nog erg gezellig in de bar en werden er mondeling de mooiste partijen gespeeld.

Louwe Post