Dames vogelvrij bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 20

De koningin blijft bij het jeugdschaak maar een moeilijk stuk. Je kan er zo leuk mee aanvallen, maar op een vol schaakbord blijken elke week vele adders verborgen die de dame voortijdig het spel doen verlaten. Deze week was het niet anders, triomfantelijk werd er hier en daar met een buitgemaakte dame gezwaaid. De volgende vier partijen hadden te maken met dit euvel.
Boy Wu verspeelde zijn dame ongelukkig tegen Wim Dijkman en de partij was gespeeld. Ook Vincent Geschiere deed een ongelukkige manoeuvre met zijn dame en kon die inleveren, Armando Noordzij kon daarna de partij naar zijn hand zetten.
Erin Lucassen leverde pardoes zijn dame in tegen Gregory van de Ende en speelde daarna een verloren partij. En tenslotte deed Barry Broek het dunnetjes over om ook zijn dame in te leveren bij Pieter Rebel en ook Pieter pakte de winst.


Barry Broek leverde zijn dame in bij Pieter Rebel

Gelukkig bleken ook wat partijen zonder dameverlies, bijvoorbeeld tussen Koen van de Velde en Guido de Waal. Een regelrechte kraker met eerst een prima aanval van Guido met dame en twee paarden die knap door Koen werd verijdeld. Op zijn beurt trok Koen ten aanval en die sloeg wel door, een prima winst die Koen op de vierde plaats brengt.
Ingmar Visser speelde tegen Mark Scholten in de opening dame h5 en Mark in de war gebracht, speelde g6 in plaats van Pc6 waarna Ingmar na Dh5xe5 schaak, de toren op h8 cadeau kreeg.
Ben Eppink stond muurvast met zijn koning op h1. Fanuel de Klark stuurde een hoop stukken naar de gekluisterde monarch, waarna Ben wijselijk opgaf.
Roelof Stikker beleefde een déjà vu. Net als vorige week werd zijn loper opgesloten, waarna Thomas Rebel met een aantal knappe penningen de winst pakte.
Thomas Otte was sterk op de diagonaal a2-g8, te sterk voor Menno Jaspers.
Maurits van Rees veroverde twee stukken op Daan Koetzier, waarna de winst niet meer moeilijk was.
Marco Wellinga won met twee torens en een gepromoveerde pion van Thomas Lichtendaal en Cory van Bellen behaalde de overwinning op Anne Dijkman.