De tovenaar (ont)goochelt?

Keizercompetitie ronde 2

Sebastiaan wist Colleen vroeg in de partij te verrassen en materiaal te winnen. Colleen bleef Sebastiaan echter voor problemen stellen waarna de kansen toch nog keerden. Colleen benutte elke kans die ze kreeg en scoorde het volle punt.


Sebastiaan van Westerop

Arent van Nieukerken kon weer tijd vrij maken voor het schaken en werd tegen Andries Visser ingedeeld. Andries gaf uitstekend weerwerk en bleef lang overeind. Uiteindelijk was het tactisch vernuft van Arent toch doorslaggevend en moest Andries de partij opgeven. In de partij tussen Peter van Nieuwenhuizen en Sinclair Koelemij kreeg Sinclair goede aanvalskansen. Goed verdedigen van Peter en een fikse blunder van Sinclair deden het tij keren. Ondanks lichte tijdnood ontliep Peter alle swindels en won de partij. De partijen tussen Floor Schoone en René Koens en tussen Frank Buijck en Hajo de Vries verliepen regelmatig. Floor bleek te sterk voor René en Frank wist Hajo te overmeesteren. Blijft over de laatste partij van de avond waar jeugdkampioen Dick Wijker de strijd aanbond tegen de wisselvallig spelende Maarten Gouda. Dick wist op slinkse wijze Maarten materiaal te ontfutselen. Pion na pion verdween en Dick won op uitstekende wijze.

Langzamerhand komt de competitie op gang. De opkomst is nog wat teleurstellend, maar dat komt mede omdat trouwe spelers als Henk van Nieuwenhuizen, Jan Bontenbal en Harry Olivier met hun gezondheid worstelen en de tenniscoryfeeën vooralsnog de conditie van de armspieren hoger waarderen dan de conditie van de hersenkwabben.

Klik hier voor de ranglijst.

Sinclair Koelemij