André Kunst slaat toe,
Arent van Nieukerken profiteert!

Keizercompetitie ronde 3

De absolute kraker van de derde ronde was het duel tussen André Kunst en Colleen Otten. Colleen leek na de opening de betere kansen te krijgen. Het enige probleem waar Colleen rekening mee moest houden was de positie van haar koning. Toen ze te opportunistisch van haar kansen gebruik wilde maken kon André toeslaan en een belangrijke winst op Colleen behalen.
Arent van Nieukerken speelde met zwart tegen Floor Schoone. Ondanks het kleurnadeeltje wist Arent snel het initiatief naar zich toe te trekken. Floor verdedigde zich naar beste kunnen maar het verschil in speelsterkte was te groot en hij moest ruim voor de twintigste zet opgeven. Arent profiteerde van de misstap van Colleen en de hogere positie van André Kunst op de beginranglijst waardoor hij iedereen inhaalde en de leiding van Colleen overnam.
Patrick de Koning had zich na zijn overwinning in de eerste ronde tegen Sjef Rosier in de subtop genesteld en moest nu tegen Sebastiaan van Westerop spelen. Sebastiaan wilde zo snel mogelijk de nederlaag tegen Colleen uitwissen en offerde al na een paar zetten zijn eerste pion. Als zijn verwachting was Patrick snel te overrompelen dan kwam hij bedrogen uit. Patrick speelde goed tegen en behield lang zicht op een remise. Uiteindelijk wist Sebastiaan toch zijn grotere schaakkennis uit te buiten en Patrick in het eindspel te verschalken.
Andries Visser was het seizoen sterk begonnen. In de derde ronde moest hij tegen Sinclair Koelemij. Dapper speelde hij e2-e4 en belandde zo onvermijdelijk in de beruchte Leeuw variant. Sinclair liet zich in op een zeer dubieuze stukwinst met het idee Andries het spel te laten maken. Geen slechte tactiek gezien het verloop van de partij. Echter dat de vorm er nog niet is bleek toen Sinclair in één zet een loper weggaf. Het was slechts aan de tijdnood van Andries te danken dat Sinclair aan een nederlaag ontsnapte en er vervolgens ook nog met het winstpunt vandoor ging.
Peter van Nieuwenhuizen moest tegen René Koens. Gezien de verschillen op de ranglijst niet de meest voor de hand liggende indeling van het computersysteem. Het werd een ongelijke strijd waar Peter snel voordeel kreeg en de partij behendig uitmaakte.
Jeugdkampioen Dick Wijker speelde tegen Hajo de Vries. Met slimme zetten wist hij Hajo materiaal af te nemen en te winnen. Dick staat na 3 ronden op de vijfde plaats, een uitstekend begin!
Tenslotte de partij tussen Sjef Rosier en Maarten Gouda. Maarten verdedigde zich actief tegen een aanvallende Sjef. Lange tijd was het onduidelijk wie zou winnen. Sjef schoot uiteindelijk de beslissende (verhuis)bok waardoor Maarten met een mooie eerste seizoenzege de avond eindigde.

Klik hier voor de ranglijst.

Sinclair Koelemij