Schaken bij Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 9

IJmuiden, 21 oktober 2005. Alweer de 9e speelronde van de interne schaakcompetitie. De kampioene van vorig seizoen Colleen Otten moest het opnemen met zwart tegen nummer twee op de ranglijst onze voorzitter Sinclair Koelemij. Colleen kon niet door de hechte defensie van Sinclair breken. Een remise dus. Opvallend was de duidelijke overwinning van René Heilig op de routinier Dick Kruijff. De partij duurde lang. René stond beter. Met nog 5 minuten op de klok blunderde Dick en deed een volle toren in de aanbieding en gaf op. Vader en zoon Visser speelden voor het eerst officieel voor de interne. Nog wist vader Andries met een beetje geluk zijn zoontje Ingmar de baas te blijven. Jan Geus een schaakleraar bij de jeugd van Kijk Uit speelde tegen zijn leerling Dick Wijker. Ook Jan had het geluk aan zijn zijde en kon het punt noteren. Een moeilijke partij was het. Jan kon geen voordeel bereiken. Pas na de 24e zet bezweek Dick onder de psychische druk en gaf onnodig een paard cadeau. Het duurde overigens nog tot de 44e zet voordat Jan zijn leerling mat kon zetten. Knap gedaan van Dick. Een partij om te bespreken bij de jeugd! Niet zo lang meer en de jeugd verslaat de meester.


Jan Geus kon met moeite zijn leerling Dick Wijker verslaan

Sjef Rosier werd overmeesterd door de niet te onderschatten, pas lid zijnde, Wim Geels. Patrick de Koning behaalde het knappe resultaat van een remise tegen de sterke Jaap Beekhuis. Knap gedaan Patrick. Tom van der Vlugt moest erkennen dat Floor Schoone het spelletje toch nog iets beter beheerst dan hij. Tom zag dat hij op een gegeven moment mat stond en zei: "Het is mat! Ach, het is maar een spelletje." Louwe Post moest de meerdere erkennen in Hajo de Vries. Kees de Boer boog het hoofd voor Harry Olivier. Sebastiaan van Westerop zorgde uitstekend voor de drankjes.

Voor de volledige uitslag van de 9e ronde klik hier.

Heeft u ook interesse om te schaken. Kom langs vrijdagavond, om 20:00 uur beginnen we. U kunt altijd meespelen wij zorgen voor een tegenstander. Voor inlichtingen kunt U terecht o.a. bij Jan Geus telefoon 0255-516338.

Jan Geus