Nieuwsarchief van Kijk Uit

Seizoen 2010-2011

Inschrijving voor de IJmondvierkampen 2011 geopend

De IJmondvierkampen 2011 vinden dit jaar plaats in het weekend van 17, 18 en 19 juni. De speellocatie is het bekendste schaakcafé van Nederland: Café de Zon in Wijk aan Zee, waar ook elk jaar een aantal groepen van de vier- en tienkampen van het Tata Steel Chess Tournament hun onderdak vinden... Lees verder.

 
Geslaagd Paassnelschaakdamtoernooi - door Özden Tuna

Vrijdag 23 april 2011 - Het was vrijdag 22 april 2011 A.D. Het was sowieso een goede vrijdag vanwege het alle records brekende mooie weer. Zomerse temperaturen en een stralend zonnetje joegen bijna iedereen naar een vakantie in eigen land of naar de overvolle terrassen...  Lees verder.


Paaskampioenen

 
Uitnodiging Paassnelschaakdamtoernooi 2011

Zaterdag 16 april 2011 - Komende vrijdag 22 april wordt voor de twaalfde keer samen met damclub IJmuiden het jaarlijkse paaseieren toernooi gehouden. Schakers en dammers verenigd in teams spelen in snelschaakpartijtjes (en de dammers in sneldampartijtjes) tegen elkaar. Leden, oud-leden, collegaschakers en huisschakers worden van harte uitgenodigd mee te doen met dit traditionele toernooi...  Lees verder.

 
Inschrijving voor de IJmondvierkampen 2011 geopend

Zondag 20 maart 2011 - De IJmondvierkampen 2011 vinden dit jaar plaats in het weekend van 17, 18 en 19 juni. De speellocatie is het bekendste schaakcafé van Nederland: Café de Zon in Wijk aan Zee, waar ook elk jaar een aantal groepen van de vier- en tienkampen van het Tata Steel Chess Tournament hun onderdak vinden... Lees verder.

 
Hoe presteren onze leden op het Tata Steel Chess Tournament?
Weekend vierkampen      Dag vierkampen      Tienkampen
Groep 3L Guido van Leen   Groep 8K Dirk Geels   Groep 3E Colleen Otten
Groep 5E Özden Tuna   Groep 9I Wim Geels   Groep 3E Sebastiaan van Westerop
Groep 5R Ingmar Visser   Groep 9L Egbert Mulder   Groep 3G Sinclair Koelemij
Groep 6I Andries Visser         Groep 3H André Kunst
Groep 7E Jan Jansen         Groep 4I Peter Hamersma
Groep 7I Patrick de Koning         Groep 5E Jan Geus
Groep 9L Gregory van den Ende         Groep 7A Willem de Ruig
Groep 9M Sjef Rosier         Groep 8A Paul Koper
            Groep 8B Peter Duijn
            Groep 9B Louwe Post
 
Seniorennieuws: Kijk Uit 1 komt niet verder dan remise

Zaterdag 8 januari 2011 - Na bijna twee jaar mocht ondergetekende weer eens opdraven als invaller voor de zieke Sebastiaan. Het was er Kijk Uit 1 aan gelegen om te winnen van Kennemer Combinatie 4 om zich enigszins los te maken van de onderste regionen van de ranglijst van de Promotieklasse...  Lees verder.

 

 
Jeugdschaak: promotiefilm

Deze film laat drie Nederlandse topschakers van vijftien jaar aan het woord: Lisa Schut, Anish Giri en Robin van Kampen. Ze laten zien dat jeugdschakers gewone, sportieve en sociale jonge mensen zijn die naast het schaken volop in de wereld staan. We zien Anish aan het tafeltennissen, Lisa aan het hardlopen en Robin op de sportschool. Daarnaast vertellen ze wat hen in het schaken boeit en hoe het schaken hen over de hele wereld brengt.

 

 
Kom naar de club: promotiefilm

Wat heeft een schaakclub zoal te bieden? Het filmpje laat zien hoe leuk het schaken op een vereniging kan zijn. Aan de hand van de vereniging En Passant uit Bunschoten/Spakenburg worden allerlei facetten van het schaken op de vereniging getoond, van serieus tot ontspannen. We zien onder andere de clubavond, een simultaan, snelschaken, en nog veel meer.

 

 
Seniorennieuws: De ronde van de verrassingen
Vrijdag 18 december 2010 - Ondanks de barre weersomstandigheden, hadden tienspelers de reis gewaagd dus vond het snelschaakkampioenschap toch doorgang...  Lees verder.
1 Ingmar Visser 8˝
2 Sinclair Koelemij 8˝
3 Gregory van den Ende 5˝
4 Andries Visser 5˝
 
Seniorennieuws: De ronde van de verrassingen
Vrijdag 1 oktober 2010 - Deze dag was een dag met goed schaakweer. De opkomst was dan ook behoorlijk tot goed te noemen. Het werd de ronde van een aantal - op zijn minst - opmerkelijke uitslagen. Colleen speelde met wit tegen onze teruggekeerde verloren zoon Guido van Leen. Het werd een Russische partij...  Lees verder.


Kees Giesberts

 
Seniorennieuws: Mark Scholten verslaat Paul Koper

Vrijdag 17 september 2010 - Met vierentwintig schakers en een flink aantal dammers was de denkzaal afgelopen vrijdag weer goed gevuld. Ook al zijn het twee verschillende denksporten, de omgang met elkaar is erg goed te noemen. Hier een stukje over de schakers...  Lees verder.


De volle speelzaal

 
Seniorennieuws: De gifbeker - door Özden Tuna

Vrijdag 10 september 2010 - Het was alweer een tijd geleden, een proza-stukje schrijven voor de verder weinig levendige website van Kijk Uit (vergeleken met websites van andere clubs). Nee, de bondswedstrijden zijn nog niet begonnen; deze keer een stukje in de categorie “Niet ter lering, alleen ter vermaak”. Onze interne competitive is begonnen op 27 augustus en inmiddels hebben we na 10 september drie ronden achter de rug...  Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Veel strijd bij de senioren en jeugd

Vrijdag 10 september 2010 - In de derde speelronde bij de senioren heeft Colleen Otten laten zien dat zij ook dit seizoen titelkandidate nummer een is. Sinclair Koelemij werd het derde slachtoffer op rij. Gregory van den Ende kon niet volgen, hij moest tegen Jan Geus zijn eerste nederlaag incasseren. Özden Tuna heeft betere tijden op het schaakbord gekend. Al in de opening blunderde hij een stuk weg tegen Guido van Leen...  Lees verder.


Ingmar tegen Guido

 
Seniorennieuws: Dick Wijker haalt uit

Vrijdag 2 september 2010 - De vakanties zijn achter de rug een ieder weer uitgerust en scherp van geest, klaar voor weer een leuke schaakavond bij Kijk Uit. Na een voorzichtige start in de eerste ronde met remise ging Wim Geels er in de tweede ronde tegen Peter Stekelenburg fel tegen aan en wist met een mooie mat de partij te winnen...  Lees verder.


Peter feliciteert Wim