Nieuwsarchief van Kijk Uit

Seizoen 2011-2012

Seniorennieuws: Vrijdag 1 juni algemene ledenvergadering

Zondag 20 mei 2012 - Op vrijdag 1 juni wordt de algemene ledenvergadering van Kijk Uit gehouden. Een uitnodiging aan alle leden per e-mail met de agenda en notulen volgt nog.

 

 
Seniorennieuws: Donderdag 24 mei laatste ronde Keizercompetie

Zondag 20 mei 2012 - Het einde van het schaakseizoen nadert. De laatste ronde van de Keizercompetitie bij de senioren wordt gespeeld op donderdag 24 mei ná de jeugd. Let op: vrijdag 25 mei is er géén clubavond in verband met de ledenvergadering van de damclub.

 

 
Seniorennieuws: Kijk Uit 2 wint laatste bondswedstrijd en wordt 3e

Vrijdag 20 april 2012 - Twee weken voor de laatste wedstrijd van Kijk Uit 2 werd het al duidelijk dat het team niet meer kon degraderen, wat er ook zou gebeuren in de laatste wedstrijd tegen Chess society Zandvoort. Dit was ook al meteen te zien hoe het team kwam opdagen: heel ontspannen om een potje te gaan schaken, sommige kwamen wel iets te relaxed aan de aftrap.....  Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Internetschaaktraining voor volwassen

Dinsdag 10 april 2012 - Na het succes van de eerste internettraining voor volwassenen start de KNSB in mei met nieuwe trainingen. Omdat een groot aantal leden van Kijk Uit een KNSB rating heeft tussen de 1400 en 2000 worden jullie uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De training bestaat uit vijf lessen van anderhalf uur en worden op PlayChess door gediplomeerde KNSB trainers gegeven. ....  Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Paastoernooi zeer in trek bij DCIJ en Kijk Uit

Vrijdag 6 april 2012 - Een jaarlijkse traditie bij de schakers van Kijk Uit en de dammers van DCIJ is het Paastoernooi. Een kleine veertig spelers stortten zich, met verkorte speeltijd, in de strijd om de eieren. Elk team bestond uit een tweetal dammers en een tweetal schakers. Het team van Stijn Tuytel legde na zeven ronden beslag op de eerste plaats. ....  Lees verder.


Kampioensteam

 
Uitnodiging Paassnelschaakdamtoernooi 2012

Komende vrijdag 6 april wordt voor de dertiende keer samen met damclub IJmuiden het jaarlijkse paaseieren toernooi gehouden. Schakers en dammers verenigd in teams spelen in snelschaakpartijtjes (en de dammers in sneldampartijtjes) tegen elkaar. Leden, oud-leden, collegaschakers en huisschakers worden van harte uitgenodigd mee te doen met dit traditionele toernooi...  Lees verder.

 
Seniorennieuws: Kijk Uit 3 boekt een verrassende zege

Vrijdag 30 maart 2012 - In een wedstrijd tegen Z.S.C Saende 5 heeft het derde team de hatelijke nul weggepoetst. Tegen onze tegenstanders, ook niet gezegend met een riant puntenaantal, stroopten we eens extra de mouwen op. Helemaal gezien heb ik deze match niet doordat ikzelf in een uitputtende partij tegen Dick Wijker was verwikkeld, maar met een beetje navraag komt men al een heel eind..........  Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Hoe presteerden onze leden in het Laskertoernooi?

Zaterdag 17 maart 2012 - Vijf Kijk Uiters deden mee aan het Laskertoernooi in Uitgeest.
Groep 2 : Ingmar 1 uit 3
Groep 5 : Guido 2 uit 3 (waarvan 1R overwinning)
Groep 7 : Andries 2 uit 3
Groep 9 : Gregory 2 uit 3
Groep 15 : Barry 3 uit 3
.....Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Weer geen matchpunt uit het vuur gesleept

Maandag 5 maart 2011 - Het is alweer een tijd geleden dat ondergetekende een verslag heeft mogen schrijven. De schrijver hoopt dan ook dat hij het nog niet verleerd is. Van IJmuiden/Santpoort naar eindbestemming Oostmoor 52 te Nieuw-Vennep. Volgens de routeplanner zou de rit ongeveer 30 minuten duren….  maar volgens de eerste inzittende gingen we via Oost-Timor.......  Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Kijk Uit 2 komt een puntje tekort

Donderdag 23 februari 2012 - Donderdag moest het gebeuren voor het tweede team van Kijk Uit, de Wijker Toren 3, de koploper in de poule was onze tegenstander. Bij winst zouden we vol in de race komen om het kampioenschap. ...  Lees verder.

 
 
Seniorennieuws: Monsterscore brengt Kijk Uit 1 terug in race

Vrijdag 17 februari 2012 - Na een remise in de eerste ronde en een verlies in de tweede ronde van de NHSB bondscompetitie was de hoop van het eerste team van Kijk Uit op het kampioenschap van de eerste klasse A tot nul gereduceerd. Wat gebeurde echter? ...  Lees verder.

1 Bergen 1 8 24˝
2 Kijk Uit 1 7 24˝
3  De Eenhoorn 3 7 23
 
Seniorennieuws: Spannend schaakavondje

Vrijdag 17 februari 2012 - Onder toezicht van het eerste team werd de vierentwintigste ronde van de interne competitie gespeeld. Het was een spannende avond waar veel beslissingen pas laat vielen. ...  Lees verder.

 
 
Seniorennieuws: Kijk Uit 2 wint cruciale wedstrijd

Vrijdag 10 februari 2012 - Nadat een week eerder (3 februari) de wedstrijd vanwege het slechte weer werd afgelast, vond op 10 februari dan eindelijk de wedstrijd tussen Kijk Uit 2 en Purmerend 4 plaats. Deze 4e ronde in de NHSB competitie was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, beide teams hadden evenveel punten dus dit was eigenlijk een 4 punten wedstrijd! ...  Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Kijk Uit 3 nog altijd zonder punten

Vrijdag 10 februari 2011 - Ook in de vierde competitiewedstrijd van het seizoen heeft het derde team een nederlaag moeten incasseren. Sterker nog, net als de vorige wedstrijden werden de partijen met een 2 - 6 verlies afgesloten. Onze tegenstander was het jeugdteam van Chesscool  ...  Lees verder.

 

 
Hoe presteerden onze leden op het Tata Steel Chess Tournament?
Weekend vierkampen      Dag vierkampen      Tienkampen
Groep 5O Ingmar Visser   Groep 8A Egbert Mulder   Groep 3D Sebastiaan van Westerop
Groep 6F Jan Jansen   Groep 9E Louw Post   Groep 3E André Kunst
Groep 6L Andries Visser   Groep 9O Peter Duijn   Groep 3K Colleen Otten
Groep 6M Özden Tuna         Groep 4K Peter Hamersma
Groep 7F Gregory van den Ende         Groep 5E Jan Geus
Groep 8E Patrick de Koning         Groep 8C Paul Koper
Groep 9A Louwe Post            
Groep 9C Johan van Velthuijsen            
Groep 9O Barry Broek            
 
André Kunst snelschaakkampioen 2011-2012

Vrijdag 23 december 2011 - Na een minimale bezetting wegens het barre winterweer vorig jaar was dit jaar de opkomst bij het snelschaakkampioenschap van schaakclub Kijk Uit zo groot dat er voorronden gespeeld moesten worden om te bepalen wie in de finale mocht meedingen naar de titel snelschaakkampioen van Kijk Uit. De voorronden kenden twee verrassingen.  Lees verder...

1 André Kunst  6
2 Colleen Otten
3 Ingmar Visser
 
Uitnodiging Kijk Uit Snelschaakkampioenschap 2011

Vrijdag 18 december 2011 - In tegenstelling tot wat op de website stond aangekondigd, wordt aanstaande vrijdag 23 december het officiële snelschaakkampioenschap van Kijk Uit gehouden. Alle leden worden uitgenodigd om mee te doen. De winnaar van het toernooi mag zich een jaar lang snelschaakkampioen van Kijk Uit noemen en ontvangt de Chris Gordijn trofee en de traditionele taartbon.  Lees verder...

 
Een wispelturig Kijk Uit 2 verspeelt opnieuw punten

Vrijdag 18 november 2011 - Deze avond was voor Kijk Uit 2 de ideale gelegenheid om de nederlaag tegen HWP weg te spoelen..Het Paard van Ree kwam op bezoek, een team met een beduidend gemiddeld lagere rating dan de IJmuidense schakers. Het liep voor de verandering, weer eens een beetje anders.  Lees verder...


Ingmar en Jan

 
Inschrijving Tata Steel Chess Tournament 2012 geopend

Woensdag 2 november 2011 - Vanaf maandag 31 oktober is de inschrijving gestart voor de amateurtoernooien van het Tata Steel Chess Tournament 2012. Alleen inschrijvingen via de website www.tatasteelchess.com worden geaccepteerd. Gezien de te verwachten toeloop is je kans op deelname het grootst als je snel reageert. De eerste inschrijfronde sluit al op vrijdag 11 november. In de toernooien waarvoor dan te veel aanmeldingen zijn wordt er geloot.   Lees verder...

 
Valse start van Kijk Uit 3

Vrijdag 28 oktober 2011 - Vrijdagavond was het zover, de openingswedstrijd van het seizoen. Waar de andere teams van Kijk Uit van een koude kermis thuis kwamen, moest het derde dan maar orde op zaken stellen. HWP 9 leek een te nemen horde. Helaas zoals wel vaker in de sport, liep het een tikje anders.  Lees verder...


De kopborden

 
Leuk filmpje over de bondswedstrijd Kijk Uit 1 - De Eenhoorn 3

Vrijdag 7 oktober 2011 - De teamleider van De Eenhoorn 3 heeft een leuk filmpje gemaakt over de eerste bondswedstrijd van ons eerste team.

 

 
Teleurstellende start van eerste team

Vrijdag 7 oktober 2011 - Met de ambitie om zo snel mogelijk weer terug te keren in de promotieklasse van de NHSB bondscompetitie is het eerste team van Kijk Uit aan het nieuwe schaakseizoen begonnen. Op papier heeft Kijk Uit 1 het sterkste team van haar poule, maar de marges zijn klein. Zodra een of meer invallers nodig zijn zakt de gemiddelde rating van het team snel. De eerste ronde droeg niet bij aan de ambitie door een gelijk spel tegen de Eenhoorn 3.  Lees verder...


Lourens van Veelen

 
Koplopers wisselen elkaar in hoog tempo af

Vrijdag 23 september 2011 - Het was weer een drukke avond bij schaakclub Kijk Uit. Er werden zowel fraaie als verrassende overwinningen geboekt. Alle aandacht ging gelijk uit naar Jan Jansen, de onverwachte koploper van de ranglijst. Na een paar zware tegenstanders, Gregory van den Ende, Patrick de Koning, Sinclair Koelemij en Andries Visser, stond er alweer een zware tegenstander Colleen Otten te wachten.  Lees verder...


Wim Geels

 
Weer veel te genieten bij schaakclub Kijk Uit

Vrijdag 9 september 2011 - Een groot aantal schakers was actief bezig met het boeiende nooit vervelende schaakspel waar winst of verlies de inzet zijn, maar plezier het belangrijkst is. Johan van Velthuijsen wist knap van Thomas Otte te winnen. Thomas is een jeugdspeler die voor het eerst bij de senioren speelt. Piet Lanser verloor geruisloos van Rick Mulder en René Koens won gemakkelijk van Kees Giesberts.  Lees verder...


Andries Visser

 
Jeugdnieuws: Prijswinnaars van het vorige seizoen

Donderdag 8 september 2011 - Na een lange zomervakantie is de jeugd van Kijk uit aan het nieuwe seizoen begonnen. Als eerste stond op het programma de prijsuitreiking van de winnaars van het vorige seizoen. Jeugdkampioen van Kijk Uit is geworden Barry Broek.  Lees verder...

Winnaars groep 1
   
1e Barry Broek 2e Marco Wellinga 3e Boy Wu
     
Winnaars groep 2
1e Quinten Otte 2e Job Elsendoorn 3e Lars Boesman
     
Winnaars groep 3
1e Delano Strating 2e Robert Spruit 3e Sezkin Koylu

 

 
Seniorennieuws: Het schaakseizoen bij Kijk Uit is begonnen

Vrijdag 2 september 2011 - Na twee speelronden heeft André Kunst als enige de volle buit binnengehaald. In zijn partij tegen Sebastiaan van Westerop begon hij maar moeizaam. André moest al snel een kwaliteit geven om een aanval te stuiten, maar nadat Sebastiaan lang had gerokeerd, kreeg André een prima aanval.  Lees verder...


Louw Post

 
Seniorennieuws: Kijk Uit begint seizoen met snelschaaktoernooi

Vrijdag 19 augustus 2011 ging het nieuwe speelseizoen van start bij schaakclub Kijk Uit. Om de spelers weer aan het schaakspel te laten wennen werd een snelschaaktoernooi gehouden. Door de grote opkomst was het noodzakelijk eerst voorronden te spelen waarna de finale plaatsvond. Guido van Leen zette meteen de toon voor de rest van het seizoen.  Lees verder...

 
Het nieuwe schaakseizoen gaat van start

Woensdag 10 augustus 2011 - Nu de vakanties ten einde lopen start het nieuwe schaakseizoen van Kijk Uit op vrijdag 19 augustus. We beginnen met een introductieavond om weer te wennen aan het schaken.  Lees verder.

 

 
Seniorennieuws: Beginranglijst nieuwe Keizercompetitie

Woensdag 10 augustus 2011 - De voorlopige beginranglijst van de Keizercompetitie 2011-2012 is berekend aan de hand van de ranglijst van het vorige seizoen. Bekijk hem hier.